Kinderdagverblijf Pluchke

    In opdracht van architectengroep Zampone,
    werkte ik de kunstintegratie van kinderdagverblijf Pluchke uit.
    Als thema koos ik dieren en natuurelementen die ik op een grappige manier combineerde met andere voorwerpen.
    Theekopjes die aan de bomen hangen, vogels op een fiets, een muis met een lepel, enz.
    Ik besteedde in de vormgeving veel aandacht aan de communicatie en zichtbaarheid van de verschillende leefgroepen.
    Zo gaf ik de zes leefruimtes een eigen kleur en symbool, gezandstraald op glas,
    om op die manier de verschillende groepen van elkaar te kunnen onderscheiden.
    Elk kind heeft zijn eigen kastje waar de ouders of begeleiders persoonlijke spulletjes in kunnen leggen.
    Per groep heb ik voor elk kind een diertje ontworpen, uitgesneden uit hout, dat aan het kastdeurtje werd bevestigd.
    Doorheen het gebouw is er veel met multiplex gewerkt. Daarom koos ik samen met de architect voor zachte pastelkleuren gekozen.
    Zo krijgt het interieur een frisse, Scandinavische look.
    Foto’s: Tim Van de Velde